Studio Italia

Kettős Ünnep a Studio Italiaban!

photo

A STUDIO ITALIA minden jelenlegi és korábbi munkatársa, az egész magyarországi olaszos közösség köszönti Gábort a 70. születésnapja alkalmából!

Az ünnep azért kettős, mert a Budapesten, 1950. december 5-én született Dr. Salusinszky Gábor az ELTE Olasz Nyelv és Irodalom ny. oktatója éppen 30 éve, 1990-ben alapította lelkes dinamizmusával Intézményünket.

 

Ahogy manapság szokás mondani a STUDIO ITALIA „garázs nyelviskolából” (az Alapító maga technokollal ragasztotta a plakátokat, nyírta a füvet az Iskola kertjében a megtartott órái után) vált a magyarországi olasztanítás és a hétköznapi olasz kultúrát terjesztő meghatározó intézetté.

 

Gábor a számos eredmény mellett talán arra a legbüszkébb, hogy az ELTE-n és a STUDIO ITALIA-ban végzett szellemi munka folyamán sikerült meghonosítani a magyarországi olasztanításban a  kommunikatív szemléletet és most azon dolgozik, hogy az új tanár generáció is már magabiztosan ebben a megközelítésben kezdje el pályafutását. 

 

Kívánjuk, hogy Gábor még sok termékeny esztendőt töltsön jó egészségben, alkotó erejének teljében a STUDIO ITALIA és az olaszosok közösségében!